Berry Active Complex ™

The base of Korento Cosmetics zijn hoogwaardige en veilige ingrediënten. De internationaal bekroonde natuurlijke make-up producten verbazen zelfs make-up professionals door hun hoog presterende en pigment-rijke formule.
Maar wat maakt de Korento dan zo speciaal - en huidverzorgend?

Het geheim is Berry Active Complex™

De meeste producten van Korento bevatten het Berry Active Complex™ die gebaseerd is op vitamine - en antioxidantrijke arctische bessen, die waardevolle vetzuren bevatten. Elke bes die voor het Berry Active Complex is geselecteerd, heeft bewezen positieve effecten op de huid.
Deze voedzame blend verbetert niet alleen de conditie van de huid - het creëert ook de ideale basis om make-up producten een beschermende werking tegen zware omstandigheden, stress en UV-stralen, blauwe licht en vroegtijdige huidveroudering te bieden.
Arctische bessen zijn puur en bijzonder effectief in de huidverzorging. Dit komt door de noordelijke koude winter en korte zomer met middernachtzon. De barre omstandigheden zorgen ervoor dat planten veel waardevolle stoffen opslaan, zoals essentiële vetzuren, vitamines en antioxidanten. De bioactieve verbindingen van de arctische bessen hebben een bijzonder effectieve werking in huidverzorging. Ze zijn een superfood voor de huid.

The power of Berry Active Complex™

Deze bessen zorgen ervoor dat je make-up producten voor je huid zorgen, elk moment dat je ze gebruikt (tot 14 uur per dag).

Arctische vossenbessen

Deze Scandinavische superbes is ongelooflijk hydraterend en rijk aan vitamine C en E. De Vitamine C die arctische vossenbes bevat, kan helpen bij het aanpakken van hyperpigmentatie en donkere vlekken, waardoor je een helderdere, stralende huid en een gelijkmatige teint krijgt. Vitamine E staat bekend om zijn huidcel regenererende eigenschappen.

Arctische vossenbes

Arctische bosbessen

Als het gaat om antioxidanten, dan is de bosbes een topper - van alle bessen bevat de bosbes veruit de meeste. Bosbessen hebben ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het een goed ingrediënt is voor een onzuivere huid. Daarnaast helpt het tekenen van huidveroudering te verminderen, door de aanmaak van collageen te stimuleren.

Arctische bosbes

Arctische rozenbottel

Rozenbottel bevat essentiële omega-vetzuren, antioxidanten, vitamine E en huidherstellend transretinoïnezuur. Het hydrateert en verheldert de huid, stimuleert de vorming van collageen, kalmeert en vermindert ontstekingen, helpt beschermen tegen schade door de zon en vermindert de hyperpigmentatie.

Waarom zou je al deze geweldige effecten niet in je natuurlijke make-up producten willen hebben?

Arctische rozenbottel

Arctische duindoorn

Deze bes bevordert de hydratatie, elasticiteit en celregeneratie van de huid en helpt zelfs bij het behandelen en voorkomen van acne. De bes is rijk aan essentiële vetzuren, waardoor het een positief effect heeft op wondjes, acne, dermatitis, een droge huid en eczeem. Daarnaast heeft duindoorn ontstekingsremmende eigenschappen die zwelling en roodheid helpen verminderen die gepaard gaan met veel huidaandoeningen, waaronder eczeem, psoriasis en rosacea. En het is een natuurlijke bron van huidverbeterende vitaminen C en E.

Arctische duindoorn

Arctische zwarte bessen

Arctische zwarte bessen zijn zeer voedend voor de huid en vormen een rijke bron van vitamine C en anthocyanen die helpen om je huidcellen te vernieuwen. Vitamine C geeft een gezonde glans aan je huid en vermindert fijne lijntje en rimpels. Zwarte bes versterkt de eigen functies van de huid en beschermen tegen de externe factoren.

Wil je je make-up routine naar een hoger niveau tillen? Bekijk hier dan Korento Cosmetics, een complete lijn volledig natuurlijke en huidverzorgende make-up.

Read also: Het belang van huidverzorgende make-up & What is non-comedogenic make-up